Salling Group sætter strøm til firma-biler

Salling Group 18. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Salling Group
  • Ca. 500 firmabiler skal over de næste fire år skiftes ud med el- eller hybridbiler

Som et led i Salling Groups grønne omstilling blev koncernens interne regler for firmabiler ændret i foråret 2021, således at medarbejdere med firmabilsordning fremover kun kan vælge mellem hybrid- og el, når firmabilen skal skiftes ud.

Det skriver dagligvarekoncernen i en pressemeddelelse.

- Vores firmabil-vognpark er ikke den største synder i vores CO2-regnskab, men udskiftningen er et af mange skridt i den rigtige retning og et vigtigt internt signal om den rejse, vi er på – en rejse, hvor vi ikke bare gør hverdagen bedre for vores kunder her og nu, men også gør alt, hvad vi kan for at forbedre fremtiden, allerede i dag, siger CSR-direktør i Salling Group Henrik Vinther Olesen.

Med 125 udskiftede biler om året, forventer Salling Group at have udskiftet sin samlede vognpark af firmabiler om fire år og dermed at kunne reducere CO2-udledningen fra vognparken med mindst 65 pct.

Samtidig med udskiftningen opgraderer Salling Group antallet af ladestandere på hovedkontorets parkeringsplads fra de eksisterende tre ladere til i alt 50 ladestandere med i alt 100 lade-udtag, der gør det muligt at dække det stigende behov som følge af både firmabiler og den generelle udvikling i salget af el- og hybridbiler.

I uge 45 meldte Salling Group sig ind i rækken af dagligvarekoncerner, der sætter ladestandere op ved butikkerne. Således kommer der i første omgang 300 ladestandere op ved Føtex.

Opdateret 18. nov 2021