Dagligvareaktører bakker op om højere aldersgrænse på alkohol

Salling Group 7. sep 2020 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
Skrevet af: Søren Tougaard

De danske unge har Europarekord i druk. Det vil Vin- og Spiritus Organisationen i Danmark og 21 andre organisationer, heriblandt Horesta, Børnerådet, Danske Regioner og SSP Samrådet, gør noget ved.

Derfor foreslår de, at aldersgrænsen sættes op til 18 år på alt køb af alkohol i butikkerne. I dag kan unge fra de er 16 år købe alkohol med en alkoholprocent på op til 16,5 pct.

Hovedformålet med forslaget er, at stoppe unge med at begynde at drikke alkohol fra en tidlig alder.

Salling Group støtter op om sundhedsfremmende tiltag og er klar, hvis forslaget bliver gennemført, siger kommunikationskonsulent Mads Grand til Politiken.

Også I Coop vil man naturligvis rette sig ind efter lovgivningen, hvis det bliver aktuelt.

- Vi tvivler på, at det vil gøre den store forskel. Men vi er enige i, at det kan være et vigtigt signal, og derfor bakker vi selvfølgelig op, hvis der kommer ny lovgivning på området, siger Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen til avisen.

Forslaget møder opbakning fra regeringens to støttepartier De Radikale og Enhedslisten.

- Vi synes, det er et fornuftigt forslag. Vi kan se, vi har et problem i Danmark, og vi kan se fra andre lande, at det virker. Når man hæver aldersgrænsen, drikker folk mindre og begynder at drikke senere, siger De Radikales sundhedsordfører Stinus Lindgreen til Ritzau.

Enhedslisten foreslår, at regeringen indkalder til forhandlinger om en samlet forebyggelsespakke, hvor et af flere elementer er aldersgrænsen på køb af alkohol.

 

Opdateret 10. nov 2020