Småt med medarbejdere rammer småkagefabrik 

Private label 18. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Munchies
  • Småkagevirksomheden Kelsen mangler i gennemsnit 30 medarbejdere i produktionen på fabrikkerne i Nørre Snede og Ribe

Hos småkagevirksomheden Kelsen er det de kommende måneder højsæson for produktionen til særligt det kinesiske og amerikanske jule- og nytårssalg. En konstant underbemanding på omkring 30 medarbejdere på fabrikkerne i Nørre Snede og Ribe skaber pres på trivslen hos de faste medarbejdere.

Virksomheden er i tæt kontakt med jobcentre, A-kasser, fagforeninger og vikarbureauer for at få flere hænder. Samtidig prioriterer Kelsen efteruddannelse til sine produktionsmedarbejdere. Men lige meget hjælper det.

- Jeg savner fokus på det ekstra pres på medarbejderne i debatten om manglende arbejdskraft. Normalt dækker vores fastansatte 75-80 procent af produktionen. I år ligger det omkring 65 procent, siger Mads Waagepetersen, adm. direktør for Kelsen Group.

Samtidig er man hos Kelsen bekymret for, at den manglende arbejdskraft kan blive en negativ spiral, hvor dårligere arbejdsvilkår kan gøre det endnu sværere at tiltrække nye medarbejdere.

Hos Kelsen regner man med en vækst på omkring 30 procent de kommende tre år - primært på det asiatiske og amerikanske marked. Det kommer dog til at kræve omlægninger, hvis ikke det bliver nemmere at finde arbejdskraft i Danmark.

- Det er afgørende for vores fortælling ude i verden, at vores småkager bliver produceret i Danmark i henhold til høje internationale standarder og med stor fokus på gode arbejdsforhold og høj produktionssikkerhed. Men det er klart, at vi står i en situation, hvor manglen på arbejdskraft kan blive en hindring for den fortsatte vækst, siger Mads Waagepetersen.

Kelsen producer hvert år ca. 20.000 tons småkager til primært de asiatiske og amerikanske markeder. For tiden er fabrikkerne i Danmark underbemandet.


      

Opdateret 18. nov 2021