Danske Bank tilknytter Dankortet til Apple Pay

Politik og samfund 12. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Illustration: Ulrik Samsøe Figen
  • Det gør betalingen billigere for butikkerne, når Danske Banks kunder mulighed for at betale med deres Dankort, når de bruger Apple Pay

Danske Bank har netop offentliggjort en aftale med Nets, der giver bankens Dankort-kunder mulighed for at bruge Apple Pay.

Apple Pay er Apples egen pendant til MobilePay, og hidtil har brugere af Apple Pay skullet knytte et Visa- eller Mastercard til betalingsløsningen.

Aftalen betyder, at det fremover også bliver muligt at betale med Apple Pay i de butikker, der alene har en indløsningsaftale om at tage imod Dankort-betalinger.

Underdirektør hos De Samvirkende Købmand Claus Bøgelund Nielsen opfordrer andre banker til at følge efter.

- Det er en historisk aftale. Det er første gang i mange år, at en stor bank træffer en beslutning, der entydigt bakker op om Dankort. Det er glædeligt for butikkerne, når bankerne aktivt bakker op om vores Dankort, der i de fleste tilfælde er det billigste betalingsmiddel for butikkerne, siger han.

Claus Bøgelund Nielsen bliver suppleret af topchef i Salling Group Per Bank, der på LinkedIn skriver:

"Dankortet er for erhvervslivet og dermed vores kunder det absolut billigste betalingsmiddel fremfor udenlandske betalingskort og derfor er det yderst positivt at Danske Bank nu bakker op og gør det tilgængeligt i ApplePay, tak for det på vegne af hele handlen."

Dennis Kristjansen, Head of Everyday Banking Individuals i Danske Bank, siger i en pressemeddelelse:

- Vi ser, at kunderne i stigende grad ønsker at benytte sig af mobile betalingsløsninger som Apple Pay, og vi har fokus på at møde vores kunders behov. Med denne aftale sikrer vi, at de butikker, som ikke har en aftale med Visa og Mastercard, også kan tage imod Apple Pay fra Danske Banks mange kunder med Dankort eller Visa/Dankort.

Opdateret 12. okt 2021