Kiosker stikker af fra kollegerne målt på omsætning

Øvrige 26. jan 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Nærkøb i Jungshoved. Arkivfoto: Flemming Effersøe
  • Nye omsætningstal fra Danmarks Statistik viser dødt løb mellem supermarkeder og discountbutikker, mens kiosker delvist holder corona-tempoet

Corona-pandemien fortsætter med at trække spor i dagligvarehandlen. Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik, som måler værdiindekset for brancher.

Døgnkiosker og de mindste nærbutikker har i hele 2021 bortset fra december en stigning på 3,7 pct. i værdiindekset, mens der er dødt løb mellem supermarkeder og discountbutikker, som stiger med henholdsvis 1,7 og 1,6 pct.

Mens dagligvarehandlen oplevede en mindre tilbagegang i oktober, så kom der igen mere gang i omsætningen i november, hvor købmænd i døgnkiosker og de mindste nærbutikker lagde sig i spidsen med indeks 103 målt mod samme måned i fjor.

Discountbutikkerne nåede lige akkurat over indeks 100 med én procent, mens supermarkeder landede lige under med indeks 99, hvad der for den gruppe af butikker dog var en pænt spring frem fra indeks 96 måneden før.

Dagligvaresalget på internettet er til og med november opgjort til indeks 114,7 sammenlignet med perioden året før. Dermed har internethandlen med dagligvarer for alvor tabt pusten fra begyndelsen af 2021, hvor februar og marts som et periodegennemsnit rundede indeks 185 og 165.   

Værdiindeksene belyser omsætningsudviklingen i løbende priser.
 

Opdateret 27. jan 2022