Restriktioner kan ramme 7-Eleven og kiosker

Lovgivning 8. dec 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Alt tyder på et snarligt forbud mod salg af alkohol i nattetimerne

Skrevet af: Søren Tougaard

Om få timer ventes statsminister Mette Frederiksen at præsentere flere restriktioner, der skal dæmme op for, at coronasmitten og den nye variant Omikron kommer ude af kontrol her få uger før jul. 

Det sker på et pressemøde kl. 18.30. 

Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Erhverv forventes de nye restriktioner især at ramme nattelivet, der forslås lukket, ligesom indendørs og udendørs serveringssteder sandsynligvis skal lukke ved midnat.  

Mange conveniencebutikker, servicestationer og kiosker i især Storkøbenhavn må også berede sig på at tabe omsætning, da et forbud mod salg af alkohol i nattetimerne ventes at være en del af "pakken", som statsministeren præsenterer. 

"Ligesom det var tilfældet tidligere på året, vil en lukning af serveringssteder fra midnat og frem til klokken 05 nok også betyde, at der indføres forbud mod salg af alkohol fra detailhandlen i samme tidsrum", lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv. 

Der er ellers ingen forlydender om øgede restriktioner i detailhandlen, som det var tilfældet op til jul sidste år, hvor stormagasiner og storcentre måtte lukke helt ned midt i juletravlheden.  

Det forventes dog, at kategoriseringen af Covid-19 som en samfundskritisk sygdom vil blive forlænget til efter nytår.  

Opdateret 8. dec 2021