Transportgigant vinder grønt terræn og taber på bundlinjen

Leverandører 24. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Frode Laursen
  • Overskuddet i Frode Laursen kan trods øget omsætning i 2021 ikke hamle op med overskuddet fra året før

Transportgiganten Frode Laursen har i 2021 øget omsætningen til to mia. kr. mod 1,9 mia. kr.  året før. Samtidig falder overskuddet med otte mio. kr. til 31 mio. kr. efter skat.
Det er kapacitetsmangel og øgede omkostninger, der har sat selskabets indtjening under pres.

Frode Laursen, som er familieejet og har kørt på landevejene siden 1948, har mere end 1.700 ansatte, disponerer dagligt mere end 700 biler og ejer 639.000 m2 lager under tag.

Det lykkedes Frode Laursen at sænke sine CO2-emissioner med ni pct. i 2021. Dermed er virksomheden godt på vej til at indfri sine grønne ambitioner om sænke sit CO2-udledning med 35 pct. fra 2020 til 2030.

- Vi venter alle på Power-to-X og elektriske lastbiler, men der vil gå en årrække, inden disse teknologier kan implementeres i en skala, så de dækker den tunge transport, siger adm. direktør Thomas Corneliussen, Frode Laursen.

Han overtog den 1. april 2021 posten som adm. direktør fra Thorkil Andersen, der fortsatte som ny formand for bestyrelsen i Frode Laursen.

- Teknologien modnes hurtigt, men den nødvendige infrastruktur og kapacitet har længere udsigter. Mens vi venter, har vi besluttet at investere i andre alternative brændstoffer.

- På den måde kan vi allerede nu tilbyde vores kunder en væsentlig nedsættelse af deres CO2-aftryk – også selv om både den teknologiske udvikling og de politiske rammevilkår kan være udfordrende, skriver Thomas Corneliussen i selskabets CSR-rapport for 2021. 

Frode Laursens primære forretningsområder omfatter lagerlogistik samt nationale og internationale transporter inden for segmenterne dagligvarer, byggevarer samt recycling i Nordeuropa.

Opdateret 24. maj 2022