Salling-støttet klimadatabase modtager Nordisk Råds miljøpris

Interesseorganisationer 3. nov 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Concito
  • Danmarks grønne tænketank, Concito, får Nordisk Råds miljøpris 2021 for udviklingen af Den Store Klimadatabase.

Skrevet af: Søren Tougaard

Den Store Klimadatabase viser CO2-atrykket på de 500 mest almindelige fødevarer herhjemme og er frit tilgængelig for alle. 

Klimadatabasen er udviklet af den grønne tænketank Concito med økonomisk støtte fra Salling Fondene, og for det arbejde modtager Concito Nordisk Råds miljøpris 2021. 

Årets tema for miljøprisen var initiativer, der bidrager til udviklingen af bæredygtige fødevaresystemer. 

"Når man kender en fødevares CO2-aftryk, kan man som forbruger aktivt tage stilling til, om man ønsker at anvende den i sin husholdning. Denne viden vil – forhåbentlig – resultere i et mindre klimabelastende fødevareforbrug", lød det i begrundelsen fra Nordisk Råd. 

- Vi er meget taknemmelige for og stolte over den store anerkendelse, der følger med prisen. Vores formål i Concito er at accelerere den grønne omstilling og på den måde bremse klimakrisen. Den Store Klimadatabase er et helt konkret eksempel på denne indsats, hvor vi stiller viden til rådighed på et af de centrale temaer i klimakampen, nemlig fødevareområdet, der står for omkring en fjerdedel af udledningerne af drivhusgasser, siger Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Concito. 

 

 

 

Opdateret 3. nov 2021