HK Handel: Mundbindskrav bør kun gælde kunder

Interesseorganisationer 25. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Det går hårdt ud over de ansattes arbejdsmiljø, hvis de skal have mundbind på hele dagen, mener fagforeningen.

Skrevet af: Søren Tougaard

Når Folketingets epidemiudvalg skal tage stilling til Epidemikommissionens indstilling om et krav om mundbind i detailhandlen fra på mandag, håber HK Handel på, at de butiksansatte ikke omfattes af kravet.

- Vi byder det velkomment, hvis kunder nu skal have mundbind på i butikkerne. Vi ser også med bekymring på de stigende smittetal særligt i en tid, hvor vi går en travl shoppeperiode i møde med Black Friday og julehandel. Vi vil dog være kede af, hvis kravet om mundbind også skal omfatte butiksansatte, da det er meget indgribende i deres arbejdsdag at skulle have mundbind på en hel dag, og det går selvfølgelig udover deres arbejdsmiljø, siger Mette Høgh, formand i HK Handel.

I forhold til at begrænse smitten hos ansatte i detailbranchen, peger Mette Høgh på coronapasset. 

- Om få dage kan arbejdsgivere kræve at se et gyldigt coronapas hos deres ansatte, og derfor vil der på denne måde være en mulighed for sikre, at det ikke er hos de ansatte, at smitten får lov til rase. Hvis kunderne så samtidig har mundbind på, så bliver der taget et fælles ansvar for at mindske risiko for smitte, siger hun.

Opdateret 25. nov 2021