Horesta: Branchetab løber op i 28 milliarder

Interesseorganisationer 25. jan 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Jannick Nytoft, Horestas adm. direktør.  Foto: Horesta
  • Corona har været meget dyr for hotel- og restaurationsbranchen, viser beregninger fra Horesta 

Skrevet af: Søren Tougaard

Hotel- og restauranter er sammen med rejsebranchen og kulturlivet blandt de brancher, der har været allerhårdest ramt af snart to års coronarestriktioner. 

En beregning fra brancheorganisationen Horesta viser, at landets hoteller og restauranter har lidt et tab på hele 28 mia. kr. i omsætning i 2020 og 2021. Det svarer til hver femte omsætningskrone i branchen. 

På baggrund af det store omsætningstab og lave antal indlæggelser opfordrer Horestas adm. direktør Jannick Nytoft til at udfase alle restriktioner hurtigst muligt. 

- Vi står nu et helt andet sted i forhold til coronaepidemien. Derfor opfordrer vi på det kraftigste politikerne til at fjerne tvangslukningerne og restriktionerne, så vi kan få genskabt noget af den omsætning, der skal til for at få vores erhverv godt ud på den anden side, sagde Jannick Nytoft i går til TV2 News. 

Her understregede han, at det vigtigste for branchen lige nu er, at man kan komme i gang med at planlægge, og at det forudsætter viden om, hvornår restriktionerne forsvinder. 

 

Opdateret 25. jan 2022