Vegetar-trend sniger sig ind hos takeaway-operatør

Forbrugere 18. jan 2022 - 1 min læsetid
This describes the image
Foto: Stinna Guldmann Marker
  • 5 pct. af bestillingerne i hovedstaden er nu på vegetarmad – dertil kommer 2 pct. veganerretter, lyder det fra Just Eat

En ny opgørelse fra landets største takeaway-operatør Just Eat viser, at både vegetarmad og veganske retter udgør en stigende del af bestillingerne.

Men selv om stigningen på veganske retter er øget med 50 pct. i 2021, udgør bestillinger på mad uden animalske råvarer fortsat kun under 2 pct.

- Det ser bedre ud for vegetariske retter, der stiger med 10 pct., og nu udgør hele 5 pct. af ordrerne i hovedstaden og ca. 2,5-3 pct. i resten af landet, fortæller Carsten Boldt, direktør i Just Eat.

- Det er ret store tal, hvis man husker på, at vi har omkring en million danske brugere. Hvis jeg runder op, nærmer vi os et niveau, hvor vegansk og vegetarisk samlet nærmer sig hele 10 pct. af alle ordrer, siger Carsten Boldt.

Han tilføjer, at to ud af tre restauranter har indset den store efterspørgsel og er hoppet med på den grønne bølge med minimum én vegetarisk eller vegansk ret på menukortet.

Opdateret 18. jan 2022