Coop: Skader på æglæggende høns er ikke acceptabelt

Coop 14. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Coop
  • Coop vil sammen med ægleverandøren Dueholm teste ny metode, som skal forhindre skader hos æglæggende høns

Det er ikke acceptabelt, at otte ud af ti æglæggende høns har frakturer på brystbenene i forbindelse med ægproduktion. Sådan lyder det i klare vendinger fra dagligvarekoncernen Coop, der sammen med leverandøren Dueholm nu vil teste en ny metode, som bør være mere skønsom over for hønsene.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Det var forskere fra Københavns Universitet, der i forrige uge pegede på, at skaderne på brystbenene formentlig opstår, fordi hønen er for lille, når den begynder at lægge æg. For at imødegå dette vil Dueholm nu forsøge at udsætte æglægningstidspunktet med to uger. Det sker ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, inden de begynder at lægge æg, fortæller Rolf Poulsen, direktør hos Dueholm, som leverer økologiske æg til Coop.

- Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på, siger Rolf Poulsen

Hos Coop er man tilfredse med at leverandøren nu forsøger at afhjælpe problemet.

- Det er helt afgørende, at alle, der kan gøre noget ved problemet, forsøger at gøre noget. Og jeg er tilfreds med at vores leverandør af økologiske æg anerkender problemstillingen og allerede nu ændrer i produktionen i håb om at finde nye løsninger, siger Thomas Roland, CSR-chef hos Coop.

Opdateret 14. sep 2021