Coop fastholder velfærdshjerter trods skader på høns

Coop 20. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Coop
  • Dyrenes beskyttelse overvejer at trække deres anbefaling af økoæg tilbage efter fund af brud - Coop fortsætter med velfærdshjerter

Hos Dyrenes Beskyttelse kan den seneste tids fund af brud på brystbenene hos æglæggende høns nu få betydning for, hvorvidt organisationen vil anbefale danske forbrugere at købe økologiske æg. Hos dagligvarekoncernen Coop fastholder man indtil videre, at økoæg kan få tre ud af fire hjerter i koncernens dyrvelfærdsmærkning.

Det skriver medier Økologisk Nu, som drives af Økologisk Landsforening.

- Hjerterne er tildelt efter andre kriterier, og inden man identificerede dette problem. Økologiske høner har bedre vilkår end i de andre produktioner så dyrevelfærdsmæssigt er det stadig et bedre produkt, siger Coops CSR-chef, Thomas Roland, der er tilfredse med, at producenterne nu vil forsøge at afhjælpe problemet.

Det var forskere fra Københavns Universitet, der pegede på, at skaderne på brystbenene formentlig opstår, fordi hønen er for lille, når den begynder at lægge æg. For at imødegå dette vil Dueholm nu forsøge at udsætte æglægningstidspunktet med to uger. Det sker ved at ændre i lysprogrammet, så hønsene når at vokse sig større, inden de begynder at lægge æg, har Rolf Poulsen, direktør hos Dueholm, som leverer økologiske æg til Coop tidligere forklaret.

- Det er nok ikke en løsning, der fjerner problemet hundrede procent, men vi kan på den anden side ikke bare vente på, at der kommer en løsning. Vi er nødt til at prøve noget af det, som forskerne peger på, siger Rolf Poulsen

Opdateret 20. sep 2021